Rygestopkursus

Du kan få støtte til at stoppe med at ryge på et 6-ugers rygestopkursus, som foregår på hold.

Kombinationen af at deltage på et rygestopkursus og samtidig benytte nikotin-erstatningsprodukter som fx nikotinplaster, nikotintyggegummi mm. giver dig størst chance for at stoppe med at ryge. Derfor giver Københavns Kommune op til 1000 kr. i tilskud til køb af farmakologiske hjælpemidler, hvis du deltager på et rygestopkursus. Der er ikke krav om henvisning til kommunens rygestopkurser.

Rygestopkurset, som ledes af en uddannet rygestopinstruktør, består af fem møder fordelt på seks uger. På andet møde fastlægger I en fælles rygestopdato for alle på kurset. Tredje møde foregår få dage efter, I er stoppet med at ryge, da mange oplever, at det er det sværeste tidspunkt i rygestoppet, og derfor er det rart at møde de andre deltagere for at få støtte og udveksle erfaringer. Den øvrige del af kurset har fokus på, hvordan du vil tackle de situationer, hvor der er størst risiko for, at du begynder at ryge igen.

Da der er meget på dagsordenen de første to mødegange varer de første to møder 2½ timer, mens tredje og fjerde mødegang varer 2 timer og sidste mødegang 1½ time.

Der er ingen begrænsning på, hvor mange rygestopkurser, du kan deltage i. Mange oplever et tilbagefald og har brug for hjælp og støtte til at stoppe med at ryge igen.

I særlige tilfælde vil du kunne deltage i et individuelt rygestopkursus, der vil blive tilpasset dine særlige behov.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.