Gode råd om type 2-diabetes

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, der kan ramme mennesker i alle aldre. Den er den mest udbredte diabetestype i Danmark.

Mangel på motion, overvægt, usund kost, forhøjet blodtryk og hjertesygdom øger risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Her kan du og dine pårørende få mere viden om type 2-diabetes og gode råd til at leve med sygdommen. Du kan også møde andre diabetikere.

Hvad er type 2-diabetes?

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, der kan ramme mennesker i alle aldre. Type 2-diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og udgør 80 procent af det samlede antal borgere med diabetes.

Symptomer på diabetes

Hvis du har mistanke om, at du har diabetes, er det vigtigt, at du opsøger din læge. Udtalt tørst, hyppig vandladning, træthed og infektioner er typiske symptomer på sygdommen.

Ny med type 2-diabetes

Som ny med type 2-diabetes er det vigtigt, at du tænker din nye hverdag grundigt igennem. Diabetes forsvinder ikke, når den først er konstateret. Det er en sygdom, du skal leve med resten af livet – en ny livsbetingelse.

Mød andre med type 2-diabetes

Mange mennesker, der lever med en kronisk sygdom som type 2-diabetes, oplever fra tid til anden at føle sig alene. Her kan du møde andre med type 2-diabetes.

Kostråd

Diabetesforeningen har disse generelle kostråd til borgere med diabetes.