COVID-19:
Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona
Kylling med græskar og kikærter
Kylling med græskar og kikærter
(4 personer)
Du skal bruge:
1 hokkaido-græskar (ca. 500 gram)
2 løg
5 fed hvidløg med skal
2 porre
2 dl kogte kikærter (evt. fra dåse eller karton uden lage)
1-2 citroner
1 dusk frisk timian (klippet eller skåret i mindre stykker) eller 1 spsk. tørret
salt og peber
1 spsk. oliven- eller rapsolie
4 kyllingeoverlår
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200˚ C.
Skyl hokkaidoen, flæk den og rens den for kerner. Skær den i mundrette stykker med skal. Læg dem i et ovnfast fad.
Pil løget og skær det i smalle både.
Rens porren og snit den groft.
Bland løg, porrer, hvidløg og kikærter med græskar-stykkerne i fadet.
Bland med olivenolien, timian revet citronskal fra hele citronen og lidt citronsaft. Vend hele blandingen godt.
Læg kyllingestykkerne ovenpå og drys dem med salt og peber.
Sæt fadet i den varme ovn i ca. 50 min.
Anretning:
Retten kan eventuelt spises med grøntsager som tilbehør, for eksempel en spidskålssalat.
Opskrift efter idé af Anne Hjernøe.