Header menu

Corona-virus:

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune fortsat er ændrede, lukkede eller gradvist ved at åbne. Læs mere på kk.dk/corona

Ørredsalat

Lær at lave en lækker og sund ørredsalat, som du enten kan spise i et pitabrød eller bruge som en forret.

 

Ørredsalat til pitabrød
(4 personer)
 

Du skal bruge:

2 pakker røget ørred (ca. 250g)
2 dl græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt med max 5% fedt)
1 rødløg
2 spsk. citronsaft
Hakket purløg
1 rødt æble
4 pitabrød
Salt og peber
 

Sådan gør du:

1. Hæld den græske yoghurt i en skål.

2. Pres citronen og rør to spiseskefulde citronsaft sammen yoghurten.

3. Skær rødløget i små tern og vend det ned i yoghurten.

4. Skyl purløgget og klip det i små stykker ned i yoghurten.

5. Skyl æblet og skær det i små tern. Vend æblet med de øvrige ingredienser.

6. Findel ørredfiletten med hjælp af en gaffel. Vend forsigtigt den findelte filet i yoghurtblandingen.

7. Smag til med peber. Ørreden er salt nok i forvejen, så du behøver ikke ekstra salt.

8. Ørredsalaten er klar til servering.

Du kan fx bruge ørredsalaten i et pitabrød. Du kan også anrette den på en bund af salat, pynte den med lime i både og servere den som en forret.

Inspiration til opskriften er fundet på www.2gangeomugen.dk

Se også vores video, der viser, hvordan du laver en lækker spidskålsalat.